Николай Азаров участвует в заседании Группы высокого уровня в Минске

20.02.2004, 11:43

Сегодня, 20 февраля, в Минске проходит заседание Группы высокого уровня, в котором принимают участие премьер-министры Беларуси, Казахстана, России и Украины. (укр.)

Українську делегацію очолює перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров.

Група високого рівня має розглянути перелік міжнародних договорів, необхідних для реалізації плану дій з формування ЄЕП. Цей документ налічує 168 пунктів, за кожним із яких - одна або кілька угод. Програмою передбачено проведення спільного засідання, хоча не виключена можливість двосторонніх переговорів.

Росію на засіданні представляє віце-прем'єр Віктор Христенко, Білорусь - віце-прем'єр Андрій Кобяков, Казахстан - віце-прем'єр Сауат Минбаєв.

Президенти чотирьох країн оголосили про намір сформувати ЄЕП 23 лютого 2003 р. у Москві. Договір про створення цієї організації сторони підписали у рамках саміту СНД в Ялті 19 вересня. На засіданні Групи високого рівня у Москві створено експертні групи по семи напрямках для опрацювання плану дій. Попереднє засідання відбулося 29 листопада у Києві і продовжилось у середині грудня у Москві.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також