Состоялось очередное заседание Совета Оптового рынка энергетического угла

23.02.2004, 16:29

Совет Оптового рынка энергетического угла обсудил перспективы развития и и принял в свои ряды новых членов. (укр.)

Рада Оптового ринку енергетичного вугілля України на черговому засіданні 19 лютого 2004 року обговорила перспективи розвитку ринку енергетичного вугілля та прийняла рішення про включення в ОРЕВ нових учасників. З 22 бажаючих, які подали заяви про приєднання, Радою ОРЕВ задоволено 5.

В основному це вугледобувні підприємства державної та недержавної форми власності. Що стосується інших підприємств, які не займаються видобутком вугілля, Радою ОРЕВ прийнято рішення створити робочу групу з метою визначення відповідних критеріїв до майбутніх учасників. Як було відзначено під час засідання, кількість бажаючих стати членами ОРЕВ підтверджує перспективи розвитку оптового ринку енергетичного вугілля.

Оптовий ринок енергетичного вугілля розпочав свою роботу у лютому 2004 року. Тому, основна увага членів Ради ОРЕВ на засіданні було приділено попереднім підсумки роботи Оптового ринку. Учасники відмітили необхідність додержання правил ОРЕВ та запобігання ціновому демпінгу на вугілля, яке постачається поза Оптовим ринком, коли будь-яка генеруюча компанія отримує переваги за рахунок інших.

Оптовий ринок енергетичного вугілля створений Міністерством палива та енергетики України з метою удосконалення механізму функціонування вітчизняного вугільного ринку. Зокрема, для створення прозорої системи розрахунків за енергетичне вугілля та запровадження механізмів, що гарантують стовідсоткову оплату вугілля. 31 жовтня 2003 року Колегія Мінпаливенерго ухвалила концепцію створення оптового ринку енергетичного вугілля України, а 12 листопада підписано угоду про його створення.

Оператором оптового ринку енергетичного вугілля є державна компанія "Українське вугілля". До складу Ради ОРЕВ увійшли чотири представники від енергогенеруючих компаній, 4 - від вугледобувних підприємств, а також по одному представнику від Міністерства палива та енергетики та Міністерства економіки та з питань європейскої інтеграції. Очолює Раду генеральний директор ВАТ "Дніпроенерго" Сергій Попов.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також