"Укргазвыдобування" и "Чернономорнафтогаз" реализуют совместную инвестиционную программу

23.02.2004, 11:33

Результаты работы в 2003 году и целевую инвестиционную программу добычи газа в 2004 году обсудили участники заседания комитета по управлению совместной деятельности ДК "Укргазвыдобування" и ДАТ "Черноморнафтогаз". (укр.)

У роботі засідання взяли участь перший заступник - головний інженер генерального директора ДК "Укргазвидобування" Синюк Б. Б., а також генеральний директор "Чорноморнафтогазу" Ясюк В. М.

Дольова участь двох вітчизняних компаній НАК "Нафтогаз України", що видобувають вуглеводні на шельфі Чорного та Азовського морів, становить 50% на 50%.

Основним результатом діяльності компаній у 2003 році стала успішна реалізація проекту розробки та облаштування Східно-Казантипського газового родовища, на якому було видобуто понад 274 млн. м3 природного газу, що перевищує плановий показник на 13%.

Так, в облаштування Східно-Казантипського газового родовища, в 2003 році було направлено майже 114 млн. грн., за рахунок яких була збудована технологічна платформа "ТП-1" у лідостійкому виконанні, прокладений газопровід протяжністю 20,6 км. по дну Азовського моря, збудоване управління комплексної підготовки газу, а також газопровід на сухопутній частині протяжністю 15,5 км. до магістрального газопроводу Феодосія-Керч. Пробурено 5 горизонтальних, та 1 вертикальна свердловина.

Особливу увагу на засіданні було приділено перспективам роботи Компаній на Північно-Казантипському родовищі. На підставі проведених сейсмо-розвідувальних робіт підтверджений приплив газу та нафти у відкладах верхнього майкопу, а також приплив газу у відкладах меотісу. За результатами буріння та випробовування розвідувальної свердловини на Північно-Казантипському родовищі в 2004 році планується виконати підрахунок запасів газу та техніко-економічне обґрунтування введення родовища в дослідно-промислову розробку.

Ключовим програмним завданням газовидобутку двох компаній на наступний рік визначено реалізацію спільної інвестиційної програми щодо розвідки покладів газу в Азовському та Чорному морях. Завдяки активізації діяльності щодо видобутку вуглеводнів компанії планують суттєво збільшити обсяги газовидобування в Чорному та Азовському морях.

Облаштування Східно-Казантипського родовища було розпочато в 2001 році. 22 листопада 2002 року родовище було введено в дослідно-промислову розробку. З початку освоєння було видобуто 316 млн. м3 природного газу.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвидобування".

Читайте також