Украина примет участие в Мюнхенской конференции по вопросам политики и безопасности

06.02.2004, 11:46

Министр иностранных дел Украины Константин Грищенко и Министр обороны Украины Евгений Марчук примут участие в юбилейной, 40-й Мюнхенской конференции по вопросам политики безопасности, которая будет проходить с 6 по 8 февраля. (укр.)

Планується також, що у рамках конференції глава українського зовнішньополітичного відомства проведе низку двосторонніх зустрічей з представниками зовнішньополітичних відомств інших країн-учасниць форуму.

Як відомо, Мюнхенська конференція була започаткована як діалог між ФРН та НАТО з метою обміну думками з питань політики безпеки. З часом вона почала привертати все більшу увагу представників політичних та військових кіл інших країн.

Практику регулярного проведення Мюнхенської конференції з питань політики безпеки було започатковано у 1964 році. Цей широковідомий захід є одним з головних світових форумів у військово-політичній та безпековій сферах, в якому беруть участь чільні політики з країн Європи, США та Азії, військові дипломати, представники Штаб-квартири НАТО, експерти з питань безпеки, представники військово-промислових концернів, відомі журналісти.

Україна вперше була представлена на 35-ій Мюнхенській конференції з питань політики безпеки, яка проходила 5-7 лютого 1999 року, і з того часу є її постійним учасником.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також