Устанавливается ответственность за правонарушения в нефтегазовой сфере

10.03.2004, 11:36

Комитет Верховной Рады по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности рекомендует парламенту поддержать изменения к Кодексу Украины об административных правонарушениях относительно ответственности за нарушения законодательства в нефтегазовой сфере. (укр.)

Ці змiни запропоновані народними депутатами М. Третьяковим і О. Мартиненко.

Метою законопроекту є встановлення адміністративної відповідальності за окремі порушення законодавства, що регулює діяльність у нафтогазовій сфері.

Статтею 51 Закону України "Про нафту і газ" передбачено, що особи винні у порушенні законодавства, що регулює діяльність у нафтогазовій галузі, несуть адміністративну, цивільно-правову чи кримінальну відповідальність. В цій статті визначений перелік правопорушень за які виникає така відповідальність. Але за деякі порушення законодавства в нафтогазовій сфері адміністративна відповідальність відсутня. Зокрема, за пошкодження приладів обліку нафти, газу та продуктів їх переробки, створення перешкод у виконанні робіт, пов'язаних з обслуговуванням об'єктів нафтогазової галузі, порушення правил охорони об'єктів нафтогазової галузі, порушення встановлених норм безпеки, що створює загрозу безпечній життєдіяльності населення та експлуатаційного персоналу.

Отже, наголосили автори проекту, у разі вчинення будь - якого з них, особа, яка вчинила таке правопорушення залишається безнаказаною, втрати як підприємств нафтогазової галузі так і держави в цілому належним чином не відшкодовуються.

Розміри штрафів передбачених цим проектом визначені виходячи з важливості безпечної діяльності підприємств нафтогазової галузі за аналогією з іншими нормами Кодексу про адміністративні правопорушення.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также