Парламенту рекомендуют одобрить Договор между Украиной и Румынией о госгранице

30.03.2004, 10:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам Европейской интеграции рекомендовал парламенту ратифицировать Договор между Украиной и Румынией о режиме украино-румынской государственной границы, сотрудничестве и взаимной помощи по пограничным вопросам. (укр.)

Комітет з питань Європейської інтеграції рекомендує Верховній Раді України ратифікувати Договір між Україною та Румунією про режим україно-румунського державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань.

Договір містить положення, які регулюють проходження лінії державного кордону між Україною та Румунією, позначення кордону на місцевості та його утримання в належному стані, здійснення господарської діяльності на державному кордоні, користування прикордонними водами і комунікаційними спорудами, прилеглими до державного кордону.

Члени Комітету зазначили, що реалізація Договору сприятиме врегулюванню відносини між Україною і Румунією у прикордонній сфері згідно з принципами і нормами міжнародного права. Це дозволить виключити можливість виникнення територіальних спорів та створить сприятливі умови для забезпечення режиму на українсько-румунському державному кордоні та його охорони.

Народні депутати також розглянули проект закону про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про природні монополії" (щодо контролю цін і тарифів), внесений Кабінетом Міністрів, та рекомендують Верховній Раді України прийняти за основу.

Законопроектом пропонується внесення змін до статті 9 Закону України "Про природні монополії" з метою поширення процедури відкритих слухань на встановлення тарифів на послуги монопольних утворень органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, до повноважень яких належить встановлення тарифів на послуги таких структур.

Положення законопроекту відповідають положеннями пункту 4 статті II ГАТТ 1994, статті I Угоди про субсидії і компенсаційні заходи, статті VIII ГАТС.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також