Вносятся изменения в законопроект о перечне объектов госсобственности, не подлежащих приватизации

25.03.2004, 11:08

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения в Закон Украины "О перечне объектов права государственной собственности, которые не подлежат приватизации". (укр.)

Законопроектом пропонується включити до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані відкрите акціонерне товариство "Турбоатом" (м. Харків), як таке, що має стратегічне значення для економіки та безпеки держави і займає монопольне становище на загальнодержавному ринку по виробництву парових та гідравлічних турбін.

На засіданні Комітету зазначалося, що ВАТ "Турбоатом" є головним підприємством з проектування і виготовлення турбін для атомних електростанцій. Сьогодні підприємство успішно реалізує стратегічний курс на зростання обсягів виробництва, випуску продукції на експорт, підвищення якості продукції, раціональне використання усіх видів ресурсів.

Прийняття проекту закону, вважають члени Комітету, сприятиме реалізації стратегічного курсу на зростання обсягів виробництва ВАТ "Турбоатом" та зростання випуску продукції на експорт, забезпечить розвиток науково-технічного потенціалу атомної енергетики й збереження висококваліфікованого трудового колективу спеціалістів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також