Разработаны изменения к закону "О природно-заповедном фонде Украины"

26.03.2004, 12:24

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений к Закону Украины "О природно-заповедном фонде Украины". (укр.)

Народні депутати - члени Комітету вважають за доцільне ввести у проект норму про підпорядкування всього природно-заповідного фонду єдиному центральному органу виконавчої влади.

Законопроект містить пропозиції щодо вдосконалення організації функціонування природних і біосферних заповідників, національних природних парків, регіональних ландшафтних парків, ботанічних садів, дендрологічних парків, зоологічних парків, інших установ природно-заповідного фонду та здійснення заходів щодо збереження особливо цінних природних комплексів, об'єктів тощо. Ці пропозиції, зокрема, передбачають уточнення правових засад функціонування територій й об'єктів природно-заповідного фонду, порядку створення та організації охорони зазначених територій та об'єктів.

Народні депутати зазначили, що у пропозиціях до законопроекту враховані зміни у системі державного управління в галузі охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів, положення Земельного кодексу України та інших актів законодавства, що мають відношення до вирішення відповідних питань.

Комітет зазначив, що в разі прийняття проекту реалізація пропозицій, що містяться у проекті, сприятиме поліпшенню правового регулювання відносин, що виникають у зв'язку із створенням та організацією функціонування територій.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также