Готов к рассмотрению проект закона о поведении со взрывчатыми веществами

17.03.2004, 11:03

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экологической политике, природопользования и ликвидации последствий Чернобыльской катастрофы рекомендует парламенту поддержать проект закона о поведении со взрывчатыми веществами. (укр.)

В його основу покладена ідея створення єдиної сучасної системи нормативно-правового забезпечення технічної та екологічної безпеки у сфері поводження з вибуховими матеріалами. А метою є законодавче врегулювання відносин, що виникають у процесі поводження з вибуховими матеріалами, які використовуються в цивільних галузях промисловості.

На засіданні Комітету йшлося про те, що загальний комплекс питань щодо діяльності у цій сфері залишається законодавчо неврегульованим і базується на застарілій нормативно-правовій базі. Це негативно впливає на безпеку при поводженні з вибуховими матеріалами і потребує невідкладного вирішення шляхом створення сучасного нормативно-правового забезпечення, основою якого повинен стати даний закон.

Практичне його значення полягає в удосконаленні державного нагляду і контролю у сфері поводження з вибуховими матеріалами, націлених на забезпечення захисту життя, здоров'я людини та охорону довкілля.

Передбачене законодавством введення сертифікації вибухових матеріалів і ліцензування господарської діяльності з їх виробництва, вважають члени Комітету, дозволить створити єдину систему контролю та підвищити рівень безпеки при поводженні з ними.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также