Президент Украины дал поручение об обеспечении интересов Украины в Республике Ирак

22.03.2004, 10:45

Президент Украины Леонид Кучма с целью дальнейшего усовершенствования деятельности украинского миротворческого контингента, обеспечения интересов Украины в Республике Ирак подписал поручение. (укр.)

Глава держави доручив віце-прем'єр-міністрові України Андрію Клюєву активізувати роботу Міжвідомчої групи із забезпечення інтересів України в Республіці Ірак та вжити додаткових заходів для вирішення питання щодо участі українських підприємств, установ та організацій у післявоєнній відбудові транспортної інфраструктури та нафтової промисловості, поставках сталеливарної продукції; опрацювати питання стосовно поставки до Іраку заводу з ремонту автобронетанкової техніки з організацією підготовки відповідних іракських спеціалістів.

Згідно з документом Міністерство оборони України має продовжити роботу з удосконалення організаційно-штатних структур українських миротворчих контингентів, забезпечення їх утримання у складі штатних підрозділів Збройних Сил України.

Уряд зобов'язано опрацювати до 1 квітня питання щодо підвищення розмірів щомісячної грошової винагороди в іноземній валюті за виконання військовослужбовцями українських миротворчих контингентів службових обов'язків з урахуванням відповідних стандартів ООН. Кабінет Міністрів України також має прискорити виконання доручення Президента України від 21 січня 2004 року N 452/2255-01 щодо вжиття заходів з метою поширення на українських військовослужбовців, що перебувають в Республіці Ірак, статусу осіб, які належать до учасників бойових дій.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також