Украина и Турция работают над упрощением визового режима

25.03.2004, 11:08

23 марта в Министерстве иностранных дел Украины состоялся пятый раунд украино-турецких консультаций по консульским вопросам. (укр.)

В ході зустрічі сторони обговорили питання спрощення візових процедур, шляхи удосконалення взаємних поїздок громадян обох країн, а також питання захисту прав та інтересів фізичних і юридичних осіб.

Сторони домовились щодо необхідності продовження опрацювання проекту Угоди між Україною і Туреччиною про реадмісію та проекту Міжурядового протоколу про співробітництво в сфері боротьби з торгівлею людьми.

У ході консультацій сторони підтвердили необхідність укладання Угоди про співробітництво між Міністерством праці та соціальної політики України та Міністерством праці та соціальної безпеки Турецької Республіки в галузі праці, зайнятості та соціального захисту. Також були обговорені проблемні питання судноплавства.

Було досягнуто домовленості про необхідність проведення регулярних нарад на рівні експертів міністерств внутрішніх справ та служб прикордонного контролю двох країн.

За підсумками переговорів глави делегацій підписали спільний протокол.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також