Разрабатываются законодательные основы усыновления детей

04.03.2004, 11:25

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам здравоохранения, материнства и детства рекомендует парламенту принять за основу проект закона о Едином Государственном Реестре детей, которые остались без опеки родителей и могут быть усыновлены и граждан, которые желают усыновить ребенка. (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом В. Атрошенком.

Внесений проект спрямовано на врегулювання проблем, пов'язаних з усиновленням дітей. З цією метою пропонується створити Єдиний Державний реєстр усиновлення, визначити порядок його формування, використання, захисту бази даних реєстру та належну систему відповідальності за неправомірне використання останнього.

Члени Комітету зазначили, що з прийняттям проекту буде вдосконалено механізм ведення обліку дітей, які залишилися без батьківської опіки, громадян України та іноземців, що бажають усиновити дитину. Це в подальшому сприятиме влаштуванню дітей в сім'ї та покращить захист їхніх прав та інтересів.

Зокрема, пропонується створити Єдиний Державний реєстр усиновлення - автоматизовану систему збору, накопичення, зберігання та надання даних про дітей, які залишились без опіки батьків і можуть бути усиновлені та громадян, що бажають усиновити дитину, до складу якої включаються технічні засоби їх обробки (засоби обчислювальної техніки, мережі та канали зв'язку, а також програмне та інформаційне забезпечення).

Законопроектом визначено норми щодо формування та порядку використання Єдиного Державного реєстру усиновлення.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также