Разработаны изменения к закону "О страховании"

05.03.2004, 11:26

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения к статье 7 Закона Украины "О страховании" (относительно линий электропередач и преобразующего оборудования). (укр.)

Чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність за викрадення електричних мереж та їх обладнання шляхом демонтажу та іншим засобом.

Однак, норма щодо обов'язковості страхування ліній електропередач та перетворюючого обладнання від протиправних дій третіх осіб знижує зацікавленість енергокомпаній в здійсненні ефективних попереджувальних заходів, веденні позовної роботи за фактами збитків внаслідок протиправних дій третіх осіб.

Проектом Закону пропонується скасувати положення Закону України "Про страхування" про обов'язковість страхування ліній електропередач та перетворюючого обладнання від протиправних дій третіх осіб.

Уряд вважає, що скасування норми щодо обов'язкового страхування ліній електропередач та перетворюючого обладнання від протиправних дій третіх осіб дозволить скоротити витрати обласних енергопостачальних компаній та ПЕК "Укренерго" на страхові платежі і, таким чином зменшити тарифи на передачу електроенергії.

У зв'язку з цим зменшаться видатки Державного бюджету України, пов'язані з витратами бюджетних організацій на оплату спожитої електроенергії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также