Разработан законопроект о рыбном хозяйстве

01.06.2004, 11:17

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять за основу проект закона о рыбном хозяйстве. (укр.)

Проект закону містить пропозиції щодо визначення організаційно-правових та соціально-економічних засад функціонування рибогосподарського комплексу країни. В ньому, зокрема, врегульовано відносини, що виникають у процесі вивчення, охорони, відтворення, вирощування, вилучення, використання, переробки водних живих ресурсів на території України, територіальному морі, виключно (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі.

В ньому визначено взаємовідносини між державними органами управління і користувачами водних живих ресурсів, встановлено правові, організаційні та економічні основи вивчення, охорони, відтворення і раціонального використання водних живих ресурсів.

На засіданні Комітету зазначалося, що законопроект має стати основним законодавчим актом державних органів управління, що регулює різні сторони діяльності юридичних і фізичних осіб в рибогосподарській галузі. Це дозволить суб'єктам господарювання усіх форм власності реалізувати свої права та обов'язки відносно рибогосподарської діяльності з урахуванням чинного законодавства, а також вимог міжнародних конвенцій та угод у сфері охорони природного середовища і раціонального використання водних живих ресурсів.

Після введення законопроекту в дію з'явиться можливість підготовки та прийняття належних підзаконних нормативних актів для формування цілісного господарчо-правового механізму управління рибогосподарським комплексом України, що дозволить поєднати інтереси держави і населення країни для збільшення виробництва і споживання рибопродукції.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также