Разработаны изменения к закону "О банках и банковской деятельности"

10.06.2004, 11:27

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту поддержать изменения к Закону "О банках и банковской деятельности" (относительно срока процедуры ликвидации банка). (укр.)

У законопроекті пропонується надати Національному банку право продовжувати процедуру ліквідації банків терміном до одного року, а системоутворюючих банків - до двох років. Внесення цих змін викликане необхідністю забезпечення ефективності процедури ліквідації банків у разі, якщо на момент закінчення строку ліквідації банків залишилися значні обсяги залишків непроданих активів банку, не завершено розгляд судами справ про стягнення дебіторської заборгованості з боржників банку та виконавчі провадження з виконання судових рішень тощо.

Члени Комітету наголошують, що внесений проект спрямований на посилення ефективності процедури ліквідації банків і вартий підтримки. Зазначалося, що практика ліквідації великих банків доводить, що не завжди законодавчо встановлений трирічний термін, протягом якого здійснюється процедура ліквідації, дозволяє у повній мірі врахувати інтереси усіх кредиторів.

Комітет вважає, що введення в дію цього закону створить необхідні умови для здешевлення, прискорення та забезпечення ефективності здійснення процедури ліквідації банків, що сприятиме захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку, стабільності банківської системи та збільшення у населення України та юридичних осіб довіри до банківської системи в цілому.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также