В Украине может быть создано Министерство тракторного и сельскохозяйственного машиностроения Украины

14.06.2004, 10:56

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендует парламенту поддержать проект постановления о создании Министерства тракторного и сельскохозяйственного машиностроения Украины. (укр.)

На засіданні Комітету зазначалося, що технічне забезпечення сільського господарства досягло нині критичної межі. Основними сільськогосподарськими машинами аграрні підприємства забезпечені лише на 45-65 відсотків, з яких понад 90 відсотків вже відпрацювали свій амортизаційний строк. Темпи щорічного списання спрацьованої техніки в декілька разів перевищують темпи її закупівлі. Через технічні несправності та фізичний знос щорічно не використовується четверта частина тракторів і комбайнів.

Народні депутати вважають, що однією з основних причин існуючих негараздів формування і розвитку ринку сільськогосподарської техніки є відомча розпорошеність суб'єктів виробництва техніки, її реалізації та надання сервісних послуг.

Враховуючи вкрай складний стан з забезпеченням сільськогосподарського товаровиробника сільськогосподарською технікою та з метою підвищення ефективності реалізації основних завдань державної політики України щодо організації виробництва складної сільськогосподарської техніки на існуючих виробничих потужностях вітчизняних підприємств, проектом постанови передбачається рекомендувати Президенту України щодо невідкладного розгляду ним питання про створення Міністерства тракторного і сільськогосподарського машинобудування України з функціями управління та координації діяльності усіх структур, що входять до системи техніко-технологічного забезпечення аграрного виробництва.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также