Разработан законопроект о финансировании реформирования и развития жилищно-коммунального хозяйства Украины на возвратной основе

18.06.2004, 11:21

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам Европейской интеграции рекомендует парламенту принять за основу законопроект о финансировании реформирования и развития жилищно-коммунального хозяйства Украины на возвратной основе. (укр.)

Законопроектом запропоновано механізм фінансування, що пов'язано з необхідністю реформування житлово-комунального господарства України шляхом залучення коштів державного та місцевих бюджетів, а також коштів інвесторів. Документ передбачає обов'язковість повернення протягом трьох з половиною років залучених бюджетних коштів.

Члени Комітету наголосили, що ця сфера регулюється статтею 87 Договору про заснування Європейського Співтовариства. Відповідно до цієї статті фінансування реформування і розвитку житлово-комунального господарства України шляхом залучення коштів державного та місцевих бюджетів вважається допомогою шляхом залучення державних ресурсів. Така допомога є сумісною зі спільним ринком як "допомога з метою сприяння розвитку певної економічної діяльності".

Народні депутати зазначили, що положення законопроекту відповідають праву Європейського Союзу, але водночас, він потребує доопрацювання з метою приведення його у відповідність із законодавством України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также