Украина закупит газ в Узбекистане

28.06.2004, 12:14

Украина и Узбекистан планируют заключить соглашение о поставках в Украину 3 млрд. узбекского газа. ( укр.)

Про це повідомив глава українського уряду Віктор Янукович під час прес-конференції за підсумками 6-го засідання двосторонньої міжурядової комісії з питань співробітництва у Ташкенті.

"Думаю, будемо готувати контракт на рівні 3 млрд. кубометрів постачань газу на рівні відповідних корпорацій, що займаються цими проблемами, і будемо удосконалювати систему взаємних розрахунків", - сказав Віктор Янукович. В той же час, прем'єр-міністр України не уточнив, на який період може бути підписана така угода.

Говорячи про удосконалювання взаємовідносин між двома країнами в питаннях постачань газу, глава українського уряду сказав: "Якщо раніш був бартер, то тепер будемо переходити тільки на грошову систему взаєморозрахунків".

Відповідаючи на запитання щодо можливості збільшення постачань узбецького газу в Україну, Віктор Янукович відзначив, що такі переговори ведуться. За його словами, співробітництво в сфері постачань газу в Україну обговорювалося в ході його нинішнього офіційного візиту в Узбекистан на рівні урядів, а також із президентом цієї країни.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також