Разработан законопроект о возмещении затрат при строительстве социальных объектов в селах

07.06.2004, 10:55

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять за основу проект закона о возмещении затрат, понесенных сельхозпроизводителями на строительство объектов социальной сферы села. (укр.)

Законопроектом пропонується спрямувати 150000 тис. гривень з Державного бюджету 2004 року на компенсацію витрат, понесених сільсьгосптоваровиробниками на будівництво об'єктів соціальної сфери села, за рахунок зменшення видатків з бюджету на обслуговування державного боргу.

Крім того, Кабінету Міністрів України має передбачити у проектах Державного бюджету України на 2005-2007 роки видатки Міністерству аграрної політики України на відшкодування зазначених витрат, відповідно у сумах - 200000, 200000, 176019 тис. гривень.

Прийняття законопроекту, вважають члени Комітету, дозволить значно покращити фінансовий стан суб'єктів господарювання, скоротити обсяги незавершеного будівництва, погасити заборгованість будівельним організаціям, а також зберегти основного, реального інвестора будівництва об'єктів соціальної інфраструктури на селі. Це дозволить також розрахуватись за спожиту електроенергію, газ, нафтопродукти, інші матеріально-технічні ресурси та успішно проводити сільськогосподарські роботи.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также