Разработаны изменения к Хозяйственному кодексу Украины

08.06.2004, 10:53

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам правой политики рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Хозяйственный кодекс Украины (о малых предприятиях). (укр.)

Законопроектом пропонується внести зміни до ст. 63 Господарського кодексу України, якими уточнити критерії віднесення юридичної особи до суб'єкта малого підприємництва шляхом збільшення величини її річного валового доходу, яке необхідно для цього, з 500 тисяч до 5 млн. євро.

За словами одного з авторів проекту, народного депутата Валентина Ландика, у прийнятому Верховною Радою Господарському кодексу України малими (незалежно від форми власності) визнаються підприємства, в яких середньооблікова чисельність працюючих за звітний (фінансовий) рік не перевищує п'ятдесяти осіб, але обсяг валового доходу від реалізації продукції (робіт, послуг) за цей період повинен не перевищувати суми, еквівалентної п'ятистам тисячам євро за середньорічним курсом Національного банку України щодо гривні. А це складає 833 євро в місяць на одного працюючого.

Прийняття проекту дозволить на законодавчому рівні закріпити повне визначення "малого підприємства" з урахуванням зростаючої ролі малого бізнесу в економіці Україні і розвитку високопродуктивних технологій, дасть новий стимул для розвитку сфери малого підприємництва.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также