"ГАЗ УКРАИНЫ" ПРИОСТАНАВЛИВАЕТ ПОСТАВКИ ГАЗА ПРЕДПРИЯТИЯМ-ДОЛЖНИКАМ

23.07.2004, 16:02

ДК "Газ Украины", которая входит в состав НАК "Нафтогаз Украины", приостанавливает поставки газа предприятиям ТЭК, которые систематически наращивают задолженность за потребленный газ. (укр.)

16 липня компанія дала доручення щодо припинення газопостачання ДП "Сєвєродонецька ТЕЦ".

Заборгованість ДП "Сєвєродонецька ТЕЦ" за спожитий у 1999-2004 рр. природний газ станом на 20 липня сягнула 25,3 млн. грн., з яких 3,4 млн. грн. боргів прирощено поточного року. Враховуючи складні умови діяльності цього підприємства, компанія пішла на зустріч підприємству теплокомуненерго, уклавши з ним мирову угоду щодо реструктуризації частини боргу (16,2 млн. грн.) строком на 6 років. Проте не зважаючи на цю обставину, а також неодноразові попередження з боку ДК "Газ України", ДП "Сєвєродонецька ТЕЦ" не здійснює розрахунки згідно укладеної угоди, не оплачує поточне споживання природного газу та порушує графік погашення заборгованості, що виникла протягом поточного року.

Враховуючи обмаль часу, що залишилась до початку наступного опалювального сезону, практика припинення поставок природного газу буде поширюватися й на інші підприємства ТКЕ, які не виконують свої договірні зобов'язання. Зокрема, через постійне зростання суми заборгованості з 26 липня буде припинено газопостачання ТОВ "СГС плюс" (Севастопольська ТЕЦ). ДК "Газ України" вважає неможливим кредитувати за свій рахунок інші підприємства. Відновлення газопостачання підприємствам-боржникам відбудеться лише після повного погашення заборгованості перед Компанією.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також