Финансирование угольной отрасли увеличено

26.07.2004, 17:27

В Законе Украины "О внесении изменений в Закон Украины "О Государственном бюджете Украины на 2004 год" расходы для угольной отрасли увеличены на 146146,8 млн. грн. (укр.)

Зокрема, у 2,6 разу зросла сума коштів на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям -- із 277,9 до 721,3 млн. грн. -- за рахунок збалансованого перерозподілу бюджетних програм.

Для вирішення соціальних проблем у регіонах, де ліквідуються шахти, розширено категорію осіб, для яких буде створено нові робочі місця за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Тепер кошти фонду можуть спрямовувати не тільки на створення нових робочих місць працівникам вугільної промисловості, які вивільняються у зв'язку із закриттям шахт, а й членам їхніх сімей і членам сімей загиблих шахтарів. На вказані цілі із державного бюджету буде надано 107,4 млн. грн.

Окрім того, на 60 млн. гривень збільшено видатки за бюджетною програмою "Гірничорятувальні заходи на вугледобувних підприємствах". Зазначені кошти підуть на закупівлю обладнання і машин загонам Державної воєнізованої гірничорятувальної служби та підтримання їх у повній боєздатній готовності.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також