"Киевтрансгаз" возобновит поставки газа "Киевоблэнерго"

20.08.2004, 17:50

Филиал ДК "Укртрансгаз" Управления магистральных газопроводов (УМГ) "Киевтрансгаз" в ближайшее время в полном объеме возобновит поставки природного газа АЭК "Киевэнерго". (укр.)

Відновлення газопостачання стало можливим завдяки досягненню домовленості про погашення заборгованості АЕК "Київенерго" перед УМГ "Київтрансгаз" у розмірі 4 млн. грн. до 1 вересня 2004 року.

УМГ "Київтрансгаз" стурбоване пасивною позицією АЕК "Київенерго", яка намагається затягнути процес ліквідації боргу за транспортування природного газу. Станом на 18 серпня 2004 року заборгованість АЕК "Київенерго" перед УМГ "Київтрансгаз" становила 8,99 млн. грн. Враховуючи невиконання рішення спільного засідання представників АЕК "Київенерго" та УМГ "Київтрансгаз" від 14 липня 2004 року про погашення протягом серпня 2004 року заборгованості за транспортування газу у 2003-2004 рр. на суму 5 млн. грн. та здійснення поточних платежів за газ, спожитий у липні, на суму 4,4 млн. грн., УМГ "Київтрансгаз" прийняло рішення про обмеження постачання газу АЕК "Київенерго" з 19 серпня 2004 року. Керівництво АЕК "Київенерго" було повідомлено про обмеження газопостачання листом від 18 серпня 2004 року.

Постачальник природного газу ДК "Газ України" також змушена заявити про порушення графіку погашення заборгованості за спожитий природний газ з боку АЕК "Київенерго". АЕК "Київенерго" спожила у липні 2004 року природного газу на суму 5,1 млн. грн. та збільшила поточну заборгованість на 7,3 млн. грн. Загальний борг АЕК "Київенерго" перед ДК "Газ України" станом на 19 серпня 2004 року складає 12,4 млн. грн. Незважаючи на зростання заборгованості та усвідомлюючи відповідальність перед киянами, ДК "Газ України" забезпечує стабільні поставки газу АЕК "Київенерго" згідно укладених договорів.

У разі подальшого ігнорування київською енергокомпанією договірних зобов'язань та порушення домовленостей про погашення заборгованості за транспортування газу УМГ "Київтрансгаз" вживатиме жорстких заходів, зокрема, обмежуватиме постачання природного газу на об'єкти АЕК "Київенерго". Зважаючи на вищевикладене, всю відповідальність за погіршення умов життя киян з причини відключення гарячого водопостачання несе АЕК "Київенерго".
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також