В Киеве открывается международная выставка "Полиграфия - 2004"

20.09.2004, 11:25

20-24 сентября в Киеве в Национальном комплексе "Экспоцентр Украина" будет проходить десятая международная специализированная выставка "Полиграфия - 2004". (укр.)

"Поліграфія" по-англійськи - "graphic arts", тобто "графічні мистецтва". Це означає, що всі свої роботи професіонали у сфері поліграфії справді доводять до справжнього мистецтва. "Мають великий потенціал" - вислів не про них, адже вони всі демонструють те, що називається "от кутюр" і стають класиками у своїй справі.

"Поліграфія - 2004" - виставка, де найкращі демонструють найкраще. Той факт, що цьогорічна виставка - ювілейна, ще раз стверджує: сказати, що вона є подією у сфері поліграфії і представить найкраще, що винайдено класиками - нічого не сказати.

Географія виставки - якнайширша. Уперше себе широко презентують польські Гданськ, Гдиня, Закопане та Старгард, українські Донецьк, але словами з гімну - "Від Сяну до Дону" - просторові масштаби не охарактеризувати. "Поліграфія-2004" зібрала 210 підприємств та фірм різних форм власності з 12 країн світу і розташувалася на площі 9 тис. кв. м.

Республіка Польща проводить День польської поліграфії (в рамках Року Республіки Польща в Україні). В програмі - презентація польської поліграфічної техніки, витратних та сировинних матеріалів, укладення угоди про співробітництво між Асоціацією поліграфістів Республіки Польща та Українською асоціацією виробників поліграфічної продукції: фірми "Гамма" (м. Закопане), "ЗФП" (м. Гдиня), "Фарт" (м. Гданськ), "Формат" (м. Старгард).

Донецька область проводить Презентацію поліграфічних і видавничих підприємств регіону. А вітання фахівців з далекого Лондону чують усі відвідувачі презентації нового ліцензійного журналу "PrintWeek" - видання для всіх, хто причетний до поліграфії.

Редакції спеціалізованих журналів та газет надихають учасників та відвідувачів виставки на активну діяльність та вражають мистецтвом слова. Інформаційно-аналітичний журнал "Упаковка" презентує унікальну книгу "Упаковка з картону"; редколегія часопису "Друкарство" проводить науково-практичну конференцію, присвячену 10-літтю своєї дільності; часопис "Ринок поліграфічної продукції" організує семінар на актуальну для всіх фахівців тему "Як отримати ефект від реклами в ЗМІ, що висвітлюють поліграфічну галузь. Практичні поради". Силами журналів "Принт Плюс", "Digital Publishing Printing. Сучасні технології", "Директор типографії", "Палітра Друку", "PrintWeek", "Друкарство", прес-служби Експоцентру України та ВАТ "Аванпорт" на виставці випускається щоденна друкована та Інтернет-газети.

Величезна увага до виставки з боку преси зрозуміла - такого насичення презентаціями, семінарами, конкурсами "Поліграфія" ще не знала. Варто лише згадати організований ДП "Коніка Мінолта Україна" майстер-клас Георгія Кнабе "Організація та розвиток бізнесу оперативної поліграфії" або низки конкурсів, що проводяться для виявлення найкращих серед кращих.

На призи, дипломи й відзнаки чекають переможці: конкурсу реклами на сторінках журналу "Ринок поліграфічної продукції"; конкурсу на визначення найкращого вітчизняного виробника поліграфічних машин, обладнання; конкурсу вітчизняного виробника поліграфічної продукції; конкурсу "Друкарство молоде"; конкурсу на найкраще висвітлення виставки "Поліграфія-2004" у ЗМІ.

Ділова програма - це лише доповнення до виру подій та "міні-сенсацій", котрими дивують всіх експоненти виставки на своїх стендах.

Найкращі світові компанії-виробники і постачальники представляють на "Поліграфії" техніку і технології, устаткування і витратні матеріали для усіх рівнів поліграфічного виробництва - оперативної поліграфії, додрукарських, друкарських та оздоблювальних процесів; зразки найрізноманітнішої поліграфічної продукції - бланкової, газетної, книжково-журнальної, пакування й етикетки тощо. На виставкових стендах друкарські машини виготовляють на очах у відвідувачів повноколірну плакатну продукцію.

Серед активних учасників виставки - український завод "Київполіграфмаш", продукція якого користується популярністю практично в усіх країнах СНД; відомі в Україні постачальники кращої поліграфічної техніки - "Поліграфічні системи", що відродили колишню популярність продукції чеського заводу "Adast"; "MacHouse", що пропонує повний спектр поліграфічного устаткування, забезпечує інтеграцію комплексів для друкарень і їх сервісне обслуговання; "Ітрако", підприємство з іноземними інвестиціями; "Інтертехнодрук-Дистрибуція", що відрізняється не лише постачанням високоякісного устаткування, але і кваліфікованим сервісним обслуговуванням; Українська Поліграфічна Група, представляє в Україні інтереси провідного світового виробника - концерну "КВА".

У рамках "Поліграфії-2004", крім традиційної експозиції новітніх досягнень світової поліграфічної галузі, представлені три спеціалізовані експозиції - "Digidruk" (цифрові технології для видавничо-поліграфічного і рекламного бізнесу); Спеціальних видів друку (флексографічний комплекс, здатний задовольнити потреби районних друкарень); Виробників поліграфічної продукції України.

Неодмінний успіх виставки забезпечує широка рекламна кампанія: "Поліграфію - 2004" підтримують понад 45 спеціалізованих друкованих ЗМІ.

Генеральними інформаційними спонсорами традиційно виступають журнали "Друкарство", "Палітра друку" та "digital publishing printing. Сучасні технології".

Інформаційну підтримку також забезпечують інші відомі поліграфічні видання, що опікуються проблемами галузі: "Бумага и жизнь", "Business print", "Мир упаковки", "Digital Print", "Ринок поліграфічної продукції", "Друкуймо", "ФлексодрукRevue", "Графічні машини" (Черкаси), "Упаковка", московське видання "Полиграфия"; видання, що представляють інтереси споживача друкованої продукції "Панорама ринку", "Ярмарки і виставки", "Календарь выставок и ярмарок", "Мир выставок"; каталоги "Послуги. Товари. Ціни", "Бізнес-досьє", "059"; видавничий центр "БОЛГОВ"; тижневик "Прес-Біржа", видання "Плазма в Украине" та "Галицькі контракти", "Товары. Услуги. Цены" (Росія). Цьогоріч до рекламно-інформаційної кампанії приєдналися регіональні ЗМІ: "Деловой Харьков", "Салон Дона и Баса" (Донецьк), "Миг" (Запоріжжя), радіо "Ера-FM" у Львові, Сімферополі, Вінниці, Запоріжжі, Луганську, Харкові, Тернополі, Донецьку, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Миколаєві та Херсоні.

Щороку до рекламної кампанії приєднуються нові й нові спеціалізовані видання: минулого року з Національним комплексом "Експоцентр України" почали активно співпрацювати спеціалізовані журнали "Принт плюс", "Картон и гофрокартон", "Друк і книга", "Директор типографії", газета "Киевский полиграф", а цього року приєдналися український відповідник англійського "PrintWeek" та молоде видання "Учись. Работай. Отдыхай" .

І, звичайно ж, виставку охоче підтримують провідні інформаційні агентства - Укрінформ, УНІАН, Інтерфакс-Україна, популярні радіостанції та телевізійні канали - Перший національний телеканал УТ-1, програма "ЕкспоСвіт", СТБ, ТРК "Ера-радіо", радіо "Радіо ЕРА FM", Гала-радіо, радіо "Шансон" та "Ренесанс", Національна радіокомпанія України. Виставка регулярно анонсувалася протягом липня-вересня в радіопрограмі "В експоцентрі подій" ("Радіо ЕРА FM").

На залізничній станції "Київ-пасажирський" встановлено сіті-лайт з рекламою виставки; суттєво розширено розсилку запрошень. "Міжнародні авіалінії України" стали партнерами Експоцентру України, розповсюдивши на бортах літаків 5 тисяч рекламних листівок. Минулого і цього року вони також роздавалися учасникам, гостям та відвідувачам всесвітніх виставок "Drupa-2004" (Дюссельдорф, Німеччина) , "Росупак-2003" (Москва, Росія), а ті, хто восени цього року відвідає виставку "GraphExpo" (Чикаго, США), отримають запрошення на Одинадцяту міжнародну спеціалізовану виставку "Поліграфія - 2005".
По материалам прес-службы Экспоцентра Украины.

Читайте також