30 сентября будет проведен День Финского Бизнеса в Украине

29.09.2004, 11:24

30 сентября состоится бизнес-форум "День Финского Бизнеса в Украине", организаторами которого выступили финские компании, работающие в Украине, под патронатом Посла Финляндии в Украине Лауры Рейниля и при содействии Европейской Бизнес Ассоциации. (укр.)

Стрімке зростання фінської економіки завдяки інвестиціям в технології та освіту на базі будівельної, хімічної та електронної індустрії зробило Ії однією із найефективніших у світі. Зазначені інвестиції в розвиток науки та технології складають приблизно 3,5% від ВВП. У рейтингу за цим показником Фінляндія посіла третє місце в cвіті.

Незважаючи на достатньо велику кількість фінських компанії, що мають бізнес в Україні та зацікавленні у розширення співробітництва в галузі фармацевтики, будівельної індустрії, та туризму, окремі галузі , зокрема біотехнології та харчова промисловість, все ще є вільними та, безумовно привабливими, для співробітництва.

Фінські компанії в Україні розширюють контакти між діловими колами Фінляндії та України , а також співпрацюють між собою в рамках проектів щодо підтримки загальновідомої якості фінських товарів та послуг.

Orion Pharma та Santen представляють фармацевтичну індустрію та спеціалізуються на розробці та виробництві готових лікарських засобів, зокрема для офтальмології, онкологїі, гінекології, а також сировини для фармацевтичної промисловості. Будівельна індустрія представлена компаніями Ramirent, що спеціалізується на будівельному обладнанні, Oras, що є визнаним виробником водорозбірної арматури, Abloy, що є відомим виробником замків, Kiilto - виробником клею, та Salonen. Компанії Kone, Huurre та Aspokem представляють машинобудування та хімічну промисловість. Індустрія транспорту, логістики, перевезень та туризму репрезентовані національнім перевізником Finnair та UkrFinTour, а також підрозділом компанії DHL.

Окремо представлені FinPro - Представництво Асоціації зовнішньої торгівлі Фінляндії, та Європейська Бізнес Асоціація, які є також одними з організаторів Бізнес-форуму.

Для участі в Дні Фінського Бізнесу запрошені представники урядових установ, Торговельно-Промислової Палати України, національних та регіональних індустріальних Асоціацій та українських компаній, що мають торговельно-економічні контакти з Європейським бізнесом та інтегровані в міжнародні інвестиційні проекти.
По материалам пресс-релиза Европейской Бизнес Ассоциации.

Читайте також

Читайте также