В Швейцарии прошло заседание Рабочей группы по рассмотрению заявки Украины по вступлению в ВТО

29.09.2004, 13:13

С 20 по 26 сентября в Женеве прошло 13-е официальное заседание Рабочей группы по рассмотрению заявки Украины по вступлению во Всемирную торговую организацию. (укр.)

У Женеві проходив також черговий раунд двосторонніх переговорів з доступу до ринків товарів та послуг і багатостороннє засідання з питань сільського господарства.

Засідання Робочої групи було присвячено розгляду проекту Звіту Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ. Матеріали, які увійшли до проекту звіту Робочої групи, були підготовлені міністерствами та відомствами України на найвищому рівні. Це дозволило врегулювати цілу низку питань, які виникали у країн-членів СОТ.

Під час засідання Робочої групи країни-члени СОТ висловилися на підтримку найскорішого приєднання України до цієї організації. Разом з тим, було наголошено на необхідності посилення координації зусиль українських міністерств та відомств, спрямованих на приведення національного законодавства до норм та правил СОТ.

Українській делегації вдалося просунутися вперед також у ході двосторонніх переговорів з країнами-членами СОТ. Декілька країн підтвердили свої наміри у найближчий час підписати двосторонні протоколи з доступу на ринки товарів і послуг.

Наступне засідання Робочої групи відбудеться у першому кварталі 2005 року.
По материалам пресс-релиза Министерства экономики и по вопросам европейской интеграции Украины.

Читайте також

Читайте также