Министр иностранных дел Украины принял участие в сессии Генеральной Ассамблее ООН

30.09.2004, 18:42

20-28 сентября в Нью-Йорке украинская делегация во главе с министром иностранных дел Украины Константином Грищенко принимала участие в 59-й сессии Генеральной Ассамблее ООН. (укр.)

Під час перебування в Нью-Йорку глава зовнішньополітичного відомства України К. Грищенко зустрівся з Генеральним секретарем ООН К. Аннаном, Головою 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Ж. Пінгом, головою РБ ООН у вересні, міністром закордонних справ Іспанії М. Моратіносом, генеральним директором Відділення ООН у Відні, виконавчим директором Управління ООН з наркотиків та злочинності Антоніо М. Костою для обговорення актуальних питань співробітництва між Україною та ООН.

К. Грищенко провів понад тридцять двосторонніх зустрічей з главами зовнішньополітичних відомств Австрії, Бельгії, Болгарії, Ірану, Іраку, Йорданії, Китаю, Куби, Лівії, Молдови, Пакистану, Португалії, Румунії, Словенії, Таїланду, Таджикистану, Туреччини, Туркменістану, Узбекистану, Франції, Швеції, Ямайки, заступниками міністрів закордонних справ Аргентини, КНДР та США (Дж. Болтоном, П. Добрянські та Е. Джоунс).

Міністр закордонних справ України взяв участь в низці заходів у багатосторонньому форматі, зокрема, у Сьомому засіданні Ради Міністрів закордонних справ ГУУАМ та зустрічі ГУУАМ-США, зустрічі в форматі "Україна - Андська Співдружність Націй - Генеральний секретар АСН", зустрічі міністрів закордонних справ держав, які ратифікували Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

За ініціативою України відбулася зустріч міністрів закордонних справ Центрально-Європейської Ініціативи. К. Грищенко також виступив на круглому столі на тему "Після розширення ЄС: осмислення нової Європи". У ході цих заходів особливу увагу було надано відзначенню економічних успіхів України та розширенню торгово-економічного співробітництва з нашими партнерами.

Перебуваючи в США, глава зовнішньополітичного відомства України приділив окрему увагу питанню посилення захисту інтересів українських громадян за кордоном, зокрема провів нараду керівників консульських установ України на території США, взяв участь в церемонії підписання Меморандуму про співробітництво між Генеральним консульством України в Нью-Йорку та Центром із захисту моряків. Порушив питання договірно-правового оформлення перебування українських громадян в Іспанії та Португалії перед міністрами закордонних справ цих країн.

В ході візиту міністра закордонних справ України до Нью-Йорку відбулись також зустрічі з керівництвом американських єврейських організацій, міської влади м. Нью-Йорк, в ході якої К. Грищенка було нагороджено Почесною відзнакою Міської Ради Нью-Йорка, керівництвом української громади в США, у ході якої низка представників діаспори була нагороджена почесними відзнаками.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также