Создается национальный природный парк "Гомильшанськие леса"

07.09.2004, 11:08

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "О создании национального природного парка "Гомильшанськие леса". (укр.)

Цей документ видано з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових та унікальних лісостепових природних комплексів долини р. Сіверського Дінця, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.

Згідно з Указом на території Зміївського та Первомайського районів Харківської області створено національний природний парк "Гомільшанські ліси" і підпорядковано його Державному комітету лісового господарства України.

Указом установлено площу земель національного природного парку "Гомільшанські ліси" 14314,8 гектара, у тому числі 3377,3 гектара земель, які мають бути надані йому у постійне користування, та 10937,5 гектара земель, що включаються до його складу без вилучення у землекористувачів.

Глава держави доручив Державному комітету лісового господарства України:

- підготувати за участю Державного комітету України по земельних ресурсах та Харківської обласної державної адміністрації і подати у шестимісячний строк матеріали для вирішення відповідно до законодавства питання про надання 3377,3 гектара земель у постійне користування національному природному парку "Гомільшанські ліси";

- розробити і подати у двомісячний строк на затвердження Міністерства охорони навколишнього природного середовища України Положення про національний природний парк "Гомільшанські ліси";

- забезпечити розроблення у 2004-2005 роках Проекту організації території національного природного парку "Гомільшанські ліси", охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об'єктів та подати цей Проект на затвердження Міністерства охорони навколишнього природного середовища України;

- вирішити разом із Харківською обласною державною адміністрацією питання щодо утворення адміністрації національного природного парку "Гомільшанські ліси" та забезпечення її функціонування.

Кабінет Міністрів України має передбачати під час розроблення проектів законів про Державний бюджет України на 2005 та наступні роки виділення коштів на утримання національного природного парку "Гомільшанські ліси".
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також