Почему неэффективна государственная поддержка угледобывающих предприятий

27.10.2005, 11:50

На протяжении 2004 года и I полугодия 2005 года на государственную поддержку угледобывающих предприятий и частичное покрытие затрат по себестоимости продукции Министерства топлива и энергетики Украины было направлено 1 млрд. 267,9 млн. грн. бюджетных средств, 94,4% (1 млрд. 196,7 млн. грн.) которых Министерством и государственными предприятиями использовано неэффективно, с нарушением действующего законодательства - более 1,3 млн. грн. (укр.)

Аудитори Рахункової палати виявили, що запроваджена у Мінпаливенерго система надання та розподілу вугледобувним підприємствам коштів державної підтримки неефективна та не стимулює збільшення обсягів реалізованої продукції, поліпшення її якості та зменшення витрат із собівартості видобутку вугілля.

Кабінетом Міністрів України і Міністерством палива та енергетики України не створено умов для виконання Програми "Українське вугілля", зокрема, з формування прозорого платоспроможного ринку вугілля із забезпеченням реального впливу держави на процес ціноутворення. Незважаючи на спрямування за період з 2001 по 01.07.2005 близько 11,8 млрд. грн. коштів державного бюджету на розвиток вугільної галузі, запланованого програмою "Українське вугілля" збільшення видобутку вугілля не відбулося.

Такі висновки зроблені Колегією Рахункової палати на основі результатів перевірки використання коштів державного бюджету, передбачених Міністерству палива та енергетики України у 2004 році та за 6 місяців 2005 року за програмою "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості продукції".

В результаті формального підходу Міністерства до планування обсягів держпідтримки на 2004-2005 роки розрахунки підприємств, орієнтовно, завищені на загальну суму 497 млн. грн., у тому числі на 2005 рік - на 187 млн. гривень. У розрахунках підприємств необґрунтовано завищені планові обсяги видобутку вугілля, товарної продукції, занижені планові ціни вугільної продукції, а також безпідставно включено витрати на забезпечення певних категорій населення вугіллям на побутові потреби.

Відсутність механізму розподілу коштів державної підтримки між структурними підрозділами вугледобувних підприємств надала можливість ДП "Львіввугілля" і ДП "Донецька вугільна енергетична компанія" спрямувати за період, що перевірявся, відповідно, понад 2 млн. грн. та 8,6 млн. грн. бюджетних коштів безпідставно на її виробництво, що не відповідає умові надання держпідтримки, визначеній Порядком (постанова Кабінету Міністрів України від 21.08.2003 © 1311).

Всупереч вимогам Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", без проведення торгів ДП "Львіввугілля" укладено договори на 530 тис. гривень.

Інформацію з цього питання направлено Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України, Висновок Колегії Рахункової палати направлено Міністерству вугільної промисловості України для вжиття необхідних заходів щодо усунення виявлених порушень.
По материалам пресс-службы Счетной палаты Украины.

Читайте також