НАК "Нафтогаз Украины" газифицировала г. Дубровица в Ривненской области

28.10.2005, 16:24

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" закончила строительство и ввела в эксплуатацию третью очередь газопровода-отвода высокого давления Рокитно-Дубровица Ривненской области. (укр.)

Урочиста церемонія відкриття газорозподільної станції та пуску природного газу до приватних будинків відбулася у м. Дубровиця Рівненської області.

Довжина газопроводу від с. Карпилівка Сарненського району Рівненської області до м. Дубровиця склала 29,9 км, вартість проекту - 38,4 млн. грн. Будівельні та пусконалагоджувальні роботи виконано Управлінням магістральних газопроводів "Львівтрансгаз" ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України". Фінансування здійснено власним коштом Компанії.

Збудований газопровід підключено до діючого газопроводу в районі села Карпилівка. Його пропускна здатність складає 200 тис. кубометрів на добу, діаметр труб - 400 та 300 мм, тиск - 5,4 Мпа. Введення в експлуатацію газопроводу та газорозподільчої станції дозволить газифікувати м. Дубровиця та низку сіл Дубровицького району.

Газопровід-відвід "Рокитно-Дубровиця" Рівненської області будувався відповідно до урядових документів з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Першу його чергу довжиною 23,94 км від смт. Рокитне до с. Федорівка Сарненського району Рівненської області було споруджено у 1998 році. Будівництво другої черги газопроводу до с. Карпилівка (довжина - 21,67 км) було відновлено в жовтні 2003 року за кошти НАК "Нафтогаз України" та введено в експлуатацію в жовтні 2004 року. Повна вартість спорудження всіх трьох черг газопроводу складає 73,9 млн. грн.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також