Разработаны изменения и дополнения к закону "О местном самоуправлении в Украине"

14.02.2005, 12:54

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений и дополнений к Закону Украины "О местном самоуправлении в Украине" (относительно внешкольных учебных заведений). (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами України Т. Прошкуратовою, П. Толочком, О. Абдулліним.

Один з авторів законопроекту народний депутат Т. Прошкуратова під час розгляду законопроекту, наголосила на необхідності реалізації основних напрямків поліпшення становища дітей в Україні.

На її думку, більшість випадків протиправної поведінки неповнолітніх обумовлені недоліками сімейного виховання. "Позбавлені постійної опіки, діти все частіше потрапляють до сфери інтересів кримінальних осіб. Не менше ніж фізичний стан наших дітей, важить їхнє моральне здоров'я, яке прямо залежить від інформаційного оточення дитини: теле- і радіо передач, кіно- і відеопродукції, книг, газет і журналів - усього, що потрапляє їй на очі і формує її життєву позицію та сприйняття навколишнього світу. На жаль, саме ця продукція сьогодні найбільше пропагує розпусту, насилля і жорстокість, проте їй не ставиться надійна перепона, - зазначила народний депутат.

Таким чином, зміни до Закону України "Про місцеве самоврядування" спрямовані на удосконалення законодавчої та нормативно-правової бази, приведення її до вимог положень Конвенції ООН про права дитини, що в свою чергу має посилити правову відповідальність батьків, опікунів, соціальних інституцій, посадових осіб за порушення прав дітей у питання їх соціально-правового захисту.

Предметом регулювання законопроекту є встановлення чіткого механізму співпраці причетних органів місцевої виконавчої влади, місцевого самоврядування та соціальних інститутів з метою забезпечення найповнішого соціально-правового захисту дітей в суспільстві, їх соціалізації та виховання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також