Готовы ко второму чтению изменения к Криминальному кодексу Украины

23.02.2005, 12:01

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменений в статью 289 Криминального кодекса Украины (относительно незаконного присвоения транспортного средства). (укр.)

Законопроектом пропонується зменшити санкції частин 2 та 3 статті 289 Кримінального Кодексу. Передбачається, що особи, які вчинили дії, зазначені в частині 2 статті 289 КК караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років, а зазначені в частині 3 статті 289 КК - від семи до п'ятнадцяти років.

Пропонується включити до частини 3 статті 289 КК таку кваліфікуючу ознаку, як завдання великої матеріальної шкоди, а статтю 289 КК доповнити приміткою 3, в якій визначити розмір значної та великої шкоди.

Комітет, врахувавши всі запропоновані до другого читання зміни, зазначив, що, у разі прийняття даного законопроекту, це дасть можливість встановити міру покарання за незаконне заволодіння транспортним засобом адекватну суспільній небезпеці вчиненого злочину, усуне недосконалість статті 289 Кримінального Кодексу, що буде відповідати юридичним і технічним правилам побудови кримінальних норм.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також