Визит министра иностранных дел Украины в США

10.03.2005, 11:03

9 марта министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк отбыл с рабочим визитом в США. (укр.)

Візит глави українського зовнішньополітичного відомства до Вашингтону покликаний відновити та поглибити стратегічний характер двосторонніх відносин, що мають важливе значення для двох країн у сучасній системі міжнародних відносин.

У ході візиту Б. Тарасюк планує обговорити проблематику українсько-американського порядку денного, а також питання забезпечення більш дієвої підтримки Вашингтоном європейських та євроатлантичних устремлінь нашої держави.

Під час зустрічей увага також акцентуватиметься на питаннях розвитку торговельно-економічного і інвестиційного співробітництва між Києвом та Вашингтоном, зокрема, необхідності відміни дії щодо України поправки Джексона-Веніка, визнання ринкового статусу української економіки, підписання зі США двостороннього протоколу про доступ до ринків товарів та послуг з метою швидшого вступу України до СОТ.

У ході візиту міністр закордонних справ України зустрінеться з високими посадовими особами США, зокрема, віце-президентом Діком Чейні, державним секретарем Кондолізою Райс, міністром оборони Дональдом Рамсфельдом, радником Президента США з питань національної безпеки Стівеном Хедлі, а також проведе зустрічі з впливовими американськими сенаторами та конгресменами, керівниками українських та єврейських громад і організацій.

Борис Тарасюк також виступить у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень та Університеті ім. Дж. Вашингтона.

Візит глави зовнішньополітичного відомства України до США триватиме до 11 березня ц. р.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також