Вступило в силу Соглашение о временной миграции граждан Украины в Португалию

30.03.2005, 11:27

С 27 марта вступило в действие Соглашение между Украиной и Португальской Республикой о временной миграции граждан Украины для работы в Португалию. (укр.)

28 лютого ц. р. Міністерство закордонних справ Португалії повідомило українську сторону про завершення виконання португальською стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності Угодою між Україною та Португальською Республікою про тимчасову міграцію громадян України для роботи в Португалії, яка була підписана у Києві 13 лютого 2003 року.

Відповідно до положень зазначеної Угоди, документ набуває чинності на 30-й день після отримання останнього повідомлення, яким одна із сторін інформує іншу щодо виконання всіх необхідних внутрішньодержавних правових процедур. Враховуючи, що українська сторона завершила процес виконання внутрішньодержавних процедур щодо набуття чинності цією Угодою ще в листопаді 2002 року, про що португальська сторона була своєчасно нотифікована, датою набуття чинності Угоди вважається 27 березня 2005 року.

Набуття Угодою чинності є важливим кроком на шляху регулювання міграційних потоків та полегшення умов проживання, працевлаштування та соціального захисту громадян України, які перебувають в Португалії.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також