В. Ющенко и М. Саакашвили сделали совместное заявление по поводу событий в Киргизии

26.03.2005, 14:58

Президенты Украины и Грузии Виктор Ющенко и Михаил Саакашвили сделали совместное заявление по поводу событий в Киргизии, в котором осудили силовой вариант решения конфликта. (укр.)

Ми з глибокою стурбованістю сприйняли інформацію про те, що ситуація у Киргизстані набуває загрозливих ознак силового протистояння. Йдеться про намагання тих сил, які програли своєму народові, взяти кривавий реванш.

Ми високо оцінюємо мужній крок колишнього президента країни не віддавати команду на застосування сили проти власного народу у перші дні народного повстання. Закликаємо його вплинути негайно на своїх прибічників з тим, щоб і вони виявили високу відповідальність заради миру і спокою в країні. Адже історія не вибачить пролитої крові.

Вважаємо, що міжнародна спільнота повинна не реагувати на загрози, а активно запобігати їм. Тому закликаємо всі країни ОБСЄ і, насамперед, найпотужніші держави цієї Організації, вдатися до негайних превентивних дій, використати весь свій вплив на те, щоб відвернути силовий сценарій розвитку подій і запобігти кровопролиттю.

Запевняємо, що Україна і Грузія з самого початку революції в Киргизстані були і завжди будуть на боці киргизького народу.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також