Министр иностранных дел Украины встретился с председателем Комитета по иностранным делам Сената США

11.03.2005, 11:35

Находясь с рабочим визитом в Вашингтоне, министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк встретился с председателем Комитета по иностранным делам Сената США Ричардом Лугаром. (укр.)

На початку зустрічі американський сенатор висловив захоплення новим керівництвом України, яке прийшло до влади цивілізованим шляхом і має великий кредит народної довіри

В свою чергу Б. Тарасюк подякував Р. Лугару за особистий внесок у зміцнення демократії в Україні, підкресливши налаштованість української сторони відкрити нову сторінку українсько-американських відносин, які б відповідали рівню справжнього стратегічного партнерства між нашими державами.

Міністр закордонних справ України особливо відзначив зусилля Р. Лугара щодо внесенення на розгляд Конгресу США законопроекту про скасування дії поправки Джексона-Венніка щодо України, висловивши сподівання на його ухвалення ближчим часом. Американський сенатор запевнив, що докладатиме всіляких зусиль до прискорення вирішення цього питання.

В ході бесіди за ініціативою української сторони було порушене питання щодо ліквідації на Павлоградському механічному заводі твердого ракетного палива у прийнятний для України спосіб. Р. Лугар пообіцяв знайти, спільно з представниками міністерства оборони США, взаємоприйнятий шлях вирішення цієї проблеми.

Співрозмовники також обговорили питання, пов'язані з реалізацією курсу України на євроатлантичну інтеграцію. При цьому голова Комітету з закордонних справ Сенату США наголосив, що він є великим симпатиком визначених Президентом В. Ющенком зовнішньополітичних пріоритетів України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також