Итоги визита министров иностранных дел ФРГ и Польши в Украину

25.03.2005, 11:28

21 марта министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк провел переговоры с вице-канцлером, федеральным министром иностранных дел Германии Йошкой Фишером и министром иностранных дел Республики Польша Адамом Ротфельдом. (укр.)

Глави зовнішньополітичних відомств України, Німеччини та Польщі, які вперше зустрічалися в тристоронньому форматі, зосередили увагу на пошуку шляхів взаємодії з метою вироблення спільних підходів у сприянні реалізації курсу української держави на європейську інтеграцію.

Відбулося обговорення актуальних питань міжнародної політики. Було досягнуто порозуміння, що Україна, ФРН та Польща мають співпрацювати в галузі зміцнення міжнародної безпеки і стабільності.

Сторони обмінялися думками стосовно проблематики лібералізації візового режиму між Україною та Європейським Союзом, започаткування освітніх програм, які б відкривали українській молоді доступ до навчальних закладів Європи. У цьому контексті німецько-польською стороною було запропоновано створити в Україні Європейський університет.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також