Финансовые показатели работы малых предприятий в Украине низкие

26.03.2005, 14:42

Вклад малых предприятий в экономику Украины составляет на сегодняшний день 7,7 процента от объемов реализованной ими продукции. (укр.)

Таку статистику оприлюднив начальник управління Міністерства економіки України Володимир Жовтуха на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Фінансове та інституційне забезпечення підприємництва в Україні".

За словами Володимира Жовтухи, фінансові показники роботи малих підприємств дуже низькі. За результатами їхньої роботи збитки перевищують прибутки на 1,2 мільярда гривень. До бюджету минулого року малими підприємствами, що працюють за спрощеною системою оподаткування, було сплачено 1,3 мільярда гривень, а, скажімо, суб'єктами підприємницької діяльності, що працюють за фіксованим податком, - 1,4 мільярда.

Начальник управління Мінекономіки зупинився й на основних проблемах у діяльності зазначеної категорії підприємств. На його думку, для успішного розвитку цього сектора потрібні, насамперед, зміни на законодавчому рівні. Зокрема, має бути оновлена спрощена система оподаткування, впроваджений єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове страхування, вирішена проблема дозвільних процедур, переглянута діяльність контролюючих органів стосовно підприємств, впорядковані адміністративні послуги й, зрештою, налагоджена відповідна інфраструктура.
Инф. с сайта Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также