Правительство и промышленники согласовали новые тарифы на грузовые перевозки железнодорожным транспортом

28.03.2005, 11:45

26 марта под председательством премьер-министра Украины Юлии Тимошенко состоялось заседание правительства, на котором был рассмотрен пакет актуальных вопросов социально-экономического развития страны. (укр.)

Зокрема Кабінет Міністрів прийняв постанову про підвищення в середньому на 50% тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом. Це непросте рішення було прийнято після тривалих дискусій урядовців з представниками провідних промислових підприємств України. Воно дозволить компенсувати витрати на продукцію та послуги, які споживаються залізничною галуззю, а також отримати кошти на оновлення рухомого складу залізниці. При цьому уряд вводить "пом'якшуючі" коефіцієнти на ті види товарів, виробництво яких має найменшу рентабельність. Окрім того, Кабмін створює міжвідомчу комісію, до складу якої увійдуть керівники профільних міністерств та відомств, народні депутати та промисловці для подальшої оптимізації тарифів.

Уряд також затвердив Державну програму "Контрабанда-СТОП", якою визначено основні завдання запобігання і боротьби з контрабандою та шляхи їх реалізації. Ця урядова програма спрямована на усунення економічних передумов, які сприяють контрабандній діяльності, підвищення якості митного і прикордонного контролю, удосконалення інформаційної взаємодії між правоохоронними та контролюючими органами. Зокрема Уряд планує оптимізувати ставки Митного тарифу, акцизних зборів та оподаткування, завершити процес демаркації державного кордону, удосконалити функціонування пунктів пропуску на митному кордоні, створити інтегровану інформаційну систему обліку переміщення товарів через кордон. Головними результатами реалізації програми має стати суттєве скорочення терміну митного проходження товарів та збільшення надходжень до бюджету.

Окрім того, Кабінет Міністрів затвердив План заходів з виконання Програми діяльності уряду "Назустріч людям" у 2005 році, який включає в себе приоритетні цільові державні програми та найбільш важливі інструменти урядової політики.

Уряд також ухвалив зміни до закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти". Ці зміни пропонуються Кабміном задля створення конкурентного середовища при проведенні процедур державних закупівель, недопущення корупції у цій сфері та забезпечення економного та ефективного використання державних коштів, відкритості та прозорості на усіх стадіях цього процесу.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также