Состоялись украинско-пакистанские политические консультации

04.03.2005, 11:27

2-3 марта в Исламабаде состоялись двусторонние политические консультации между Министерством иностранных дел Украины и Министерством иностранных дел Исламской Республики Пакистан (ИРП). (укр.)

Українську делегацію очолював заступник міністра закордонних справ Валентин Наливайченко, пакистанську сторону представляв заступник керівника зовнішньополітичного відомства Пакистану Атхар Махмуд.

У рамках українсько-пакистанських політичних консультацій відбулись зустрічі В. Наливайченка з федеральним міністром закордонних справ ІРП Хуршидом Махмудом Касурі та першим заступником міністра закордонних справ Ріазом Мухаммадом Ханом, під час яких було обговорено широке коло питань українсько-пакистанських відносин, співробітництва в рамках міжнародних організацій, нагальні питання регіональної та глобальної проблематики, у т. ч. боротьби з тероризмом.

Значна увага була приділена питанню активізації політичних контактів між Україною та ІРП. В. Наливайченко передав міністру закордонних справ Пакистану особисте послання міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка із запрошенням відвідати Київ з офіційним візитом.

Окреме місце під час консультацій посіли питання диверсифікації напрямів співробітництва між Україною та Пакистаном у торговельно-економічній сфері, освіті та науці, створення правових рамок для розвитку відносин у ряді перспективних напрямів. Сторони домовилися вжити заходів для реалізації нових ініціатив, у т. ч. щодо встановлення прямих контактів між регіонами України та Пакистану, а також розвитку парламентської складової взаємин між двома державами.

Українсько-пакистанські переговори засвідчили готовність сторін до подальшого розвитку всебічних відносин на двосторонньому та багатосторонньому рівнях. У ході переговорів було досягнуто домовленості про проведення політичних консультацій на щорічній основі та підписано Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами закордонних справ України та Ісламської Республіки Пакистан.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також