Вице-премьер-министр Украины Олег Рыбачук встретился с директором ВБ по Украине, Беларуссии и Молдавии

01.04.2005, 11:01

Вице-премьер-министр Украины Олег Рыбачук обсудил с директором Всемирного банка по Украине, Беларуссии и Молдавии Полом Бермингхемом вопросы Стратегии помощи ВБ Украине на 2005-2007 годы. (укр.)

31 березня відбулася зустріч віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції Олега Рибачука та міністра фінансів України Віктора Пинзеника з директором Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Полом Бермінгхемом. Під час зустрічі були обговорені проблемні питання запропонованої Світовим банком оновленої Стратегії допомоги Україні на 2005-2007 роки.

Під час обговорення наголошувалося, що шлях України до членства у Європейському Союзі вимагає чіткої системи впровадження інституційних реформ у країні. Нове керівництво держави, діяльність уряду та широке міжнародне сприяння євроінтеграційному курсу України створили нові можливості для прискорення економічного та соціального розвитку українського суспільства. При цьому нагальним завданням Світового банку є коригування своєї діяльності в Україні таким чином, щоб підтримати розвиток цих можливостей та їх реалізацію.

Сторонами були узгоджені пріоритети співробітництва у рамках Стратегії допомоги Україні на 2005-2007 роки, серед яких головними є: стабільне економічне зростання, подолання бідності та зміцнення середнього класу, поступова інтеграція до світової економічної та фінансової систем, екологічна стабільність, підвищення рівня прозорості та ефективності державного управляння.

Сторонами також було визначено механізм стратегічного кредитування розвитку України. Відповідно до нього Світовий банк може підтримати розраховану на 3 роки програму реформ, надаючи серію з 3 щорічних однотраншових позик. Загальна сума кредитування може сягати $1 млрд. із затвердженою цього фінансового року початковою позицією. Уряд отримає значну гнучкість у варіюванні сум окремих позик у рамках загальної суми кредитування. При цьому стратегічне кредитування розвитку відповідатиме стану виконання Урядом програми своє діяльності відповідно до положень Стратегії.

Протягом наступних тижнів Світовий банк проведе внутрішні обговорення узгодженого підходу співробітництва та погодить результати обговорення з урядом України і іншими партнерами з розвитку.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також