Состоялись украинско-китайские политические консультации

14.04.2005, 11:27

В рамках официального визита украинской делегации во главе с председателем Верховной Рады Украины Владимира Литвина в Китай состоялись политические консультации между МИД Украины и КНР на уровне заместителей министров иностранных дел двух стран. (укр.)

Українську делегацію на переговорах очолював заступник міністра закордонних справ України Валентин Наливайченко, а китайську - заступник міністра закордонних справ КНР Лі Хуей.

Під час консультацій були обговорені питання розширення українсько-китайського співробітництва у політичній, торговельно-економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах.

Сторони підкреслили важливість подальшого поглиблення політичного діалогу між Україною та КНР на найвищому рівні та здійснення державного візиту голови КНР Ху Цзіньтао в Україну на запрошення Президента України В. Ющенка.

Українська сторона наголосила на необхідності якнайшвидшого завершення переговорного процесу між Україною та КНР у рамках вступу нашої країни до Світової організації торгівлі. Було також підтверджено бажання українських підприємств і компаній взяти активну участь в економічних проектах з освоєння західних районів Китаю.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також