В Москве состоялась встреча секретарей Советов национальной безопасности и обороны Украины и РФ

21.04.2005, 16:05

Сегодня, 21 апреля, во время визита в Москву секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Петр Порошенко встретился с секретарем Совета национальной безопасности и обороны Российской Федерации Игорем Ивановым. (укр.)

Під час зустрічі було обговорено питання інституалізації комісії на найвищому державному рівні. Російська сторона взяла до уваги пропозиції української сторони що до формування комісії, дійшовши згоди про те, що активізація роботи у даному напрямку необхідна.

Під час зустрічі секретарів Рад безпеки сторони дійшли згоди про те, що сьогодні від їх ефективної діяльності багато в чому залежить формалізація структури українсько-російської комісії, яка дозволить оперативно вирішувати питання, які будуть стояти на порядку денному між державами.

Під час зустрічі секретар Ради національної безпеки і оборони України Петро Порошенко проінформував свого колегу про те, що за ініціативою української сторони відбулось засідання секретарів Рад безпеки держав ГУУАМ. Петро Порошенко підкреслив, що ГУУАМ ні в якому разі не є альтернативою до СНД або до Росії. Та наголосив, що це засідання було завершено словами про те, що ГУУАМ ніколи не буде протистояти іншим об'єднанням. Також на засіданні піднімалось питання врегулювання Придністровської проблеми.
По материалам пресс-службы Совета национальной безопасности и обороны Украины.

Читайте також