В Вильнюсе состоится заседание комиссии НАТО-Украина

21.04.2005, 11:44

Сегодня, 21 апреля, в Вильнюсе открывается заседание комиссии НАТО-Украина. (укр.)

20 квітня ц. р. міністр закордонних справ України Борис Тарасюк відбув до Литовської Республіки з метою участі на чолі офіційної делегації України в засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні керівників зовнішньополітичних відомств, яке відбудеться 21 квітня ц. р. у Вільнюсі.

На розвиток рішень Брюссельського (2005 р.) та Стамбульського саммітів (2004 р.) Комісії Україна-НАТО, чергове засідання КУН на рівні міністрів закордонних справ має оцінити стан виконання Плану дій Україна-НАТО та перспективи подальшого поглиблення відносин нашої держави з Північноатлантичним Альянсом.

Важливим підсумком Вільнюського засідання КУН має стати визначення пріоритетних напрямів подальшої співпраці з Альянсом на ближчу перспективу, інтенсифікація політичного діалогу та практичного співробітництва, а також перехід до нових форматів відносин.

Під час перебування у Вільнюсі глава зовнішньополітичного відомства України проведе низку двосторонніх зустрічей, зокрема з Президентом Литовської Республіки Валдасом Адамкусом, головою Сейму цієї країни Артурасом Паулаускасом, міністром закордонних справ РФ С. Лавровим, а також з главами зовнішньополітичних відомств Вишеградської групи та Литви.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також