Правительство США признает рыночный статус украинской экономики

06.04.2005, 13:35

Такую уверенность выразил Министр торговли США Карлос Гутьеррес 5 апреля во время встречи с Министром экономики Украины Сергеем Терехиным. (укр.)

Зустріч відбулася у рамках офіційного візиту Президента України Віктора Ющенка до США. У ході переговорів Міністри обговорили стан економіки та інвестиційний клімат в Україні, напрямки діяльності Уряду України щодо впровадження економічних реформ, а також результати попереднього візиту Президента України в США.

Серед головних галузей економіки України, які потребують прямих іноземних інвестицій, Сергій Терьохін виділив сільське господарство, зокрема, виробництво соняшникової олії та цукру. Розповів і про плани Уряду щодо приватизації українських підприємств суднобудування. Міністр економіки поінформував свого американського колегу про досягнення домовленості Президента України Віктора Ющенка та Віце-президента США Діка Чейні в залученні американських компаній до інвестиційного співробітництва у сфері високих технологій, зокрема, аерокосмічній галузі.

Сергій Терьохін передав Карлосу Гут'єрресу офіційний запит Уряду України стосовно проведення перегляду неринкового статусу економіки України в рамках антидемпінгового розслідування щодо експорту до США вуглецевого прутка та дроту походженням з України. Сторони висловили впевненість, що даний перегляд завершиться позитивним рішенням, а саме: визнанням ринкового статусу української економіки з боку Уряду США.
Инф. пресс-службы Министерства экономики Украины.

Читайте також