Олег Рыбачук встретился с вице-президентом ЕБРР Фабрицио Саккомани

07.04.2005, 16:34

Сегодня, 7 апреля, в рамках визита в Украину президента Европейского банка реконструкции и развития Ж. Лемьера состоялась встреча вице-премьер-министра Украины Олега Рыбачука с вице-президентом ЕБРР Фабрицио Саккомани. (укр.)

Під час зустрічі були обговорені питання щодо додаткового наповнення Чорнобильського фонду "Укриття" фінансовими ресурсами, необхідними для завершення проекту будівництва нового безпечного саркофагу над об'єктом "Укриття". Фабріціо Саккомані підкреслив, що останнім часом досягнуто значного прогресу в цьому питанні: підтверджена готовність "Великою сімкою" виділити додаткові $160 млн. до ЧФУ. Окрім цього йдуть консультації щодо додаткових фінансових внесків країн-донорів.

Під час зустрічі О. Рибачук зробив наголос на тому, що українська сторона глибоко стурбована ситуацією щодо виконання Плану Заходів на "Об'єкті "Укриття". Уряд глибоко занепокоєний системою адміністрування, яка гальмує процес та створює передумови неефективної співпраці. З боку ЄБРР запропоновано відновити роботу Спільного комітету з координації роботи для більш тісної співпраці. Співрозмовники наголосили на значному прогресі в стосунках, у основі яких закладено відкритість та прозорість.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також