Украина и США подписали соглашение по борьбе с торговлей людьми

08.04.2005, 12:31

Правительство США и МВД Украины подписали соглашение о поддержке украинских подразделений по борьбе с торговлей людьми. (укр.)

6 квітня ц. р. між урядом США і МВС України підписано Угоду про передачу українським підрозділам боротьби з торгівлею людьми технічного обладнання та оргтехніки на суму $110 тис.

Документ підписали заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль та Тимчасово повірена у справах США в Україні Шейла Гволтні.

Коментуючи цю подію, Шейла Глотні від імені американського уряду привітала створення у МВС України окремого Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми.

Вона зазначила, що технічне обладнання - комп'ютерна техніка, фото- та відеокамери надається українським правоохоронцям для "вдосконалення діяльності щодо викриття торговців людьми та документування скоєних ними злочинів".

За даними МВС, з початку року в Україні виявлено 88 фактів торгівлі людьми, знешкоджено 9 організованих злочинних угруповань, що діяли у даній сфері, повернуто додому з-за кордону майже 100 потерпілих від злочинної діяльності шахраїв.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також