Состоялись консультации по вопросам пребывания ЧФ РФ на территории Украины

09.04.2005, 13:21

6-7 апреля в Киеве состоялся очередной раунд консультаций по вопросам функционирования Черноморского флота Российской Федерации и его временного пребывания на территории Украины. (укр.)

Згідно з Планом консультацій між зовнішньополітичними відомствами України та РФ, 6-7 квітня ц.р. у Києві відбувся черговий раунд консультацій з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його тимчасового перебування на території України. Делегацію України на переговорах очолював посол з особливих доручень Віктор Семенов, російську - посол з особливих доручень Петро Добросєрдов.

Сторони обговорили широке коло питань, пов'язаних з функціонуванням ЧФ РФ та його тимчасовим перебуванням на території України.

Українська сторона звернула увагу на необхідність належного виконання російською стороною деяких положень базових та інших чинних угод, які регламентують тимчасове перебування ЧФ РФ на території України, зокрема приведення орендних відносин відповідно до законодавства України; передачі Україні засобів навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства на узбережжі Криму; дотримання ЧФ РФ вимог законодавства України у сфері охорони довкілля; плавання кораблів та суден ЧФ РФ, які базуються на території України, у територіальному морі України та перетину ними державного кордону України.

В ході консультацій сторони висловились за активізацію роботи експертних груп з відповідних проблемних питань, пов'язаних з тимчасовим перебуванням ЧФ РФ на території України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також