Виктор Ющенко планирует посетить с рабочим визитом Литву

14.05.2005, 12:49

На 15 мая запланирован однодневный рабочий визит Президента Украины Виктора Ющенко в Литовскую республику. (укр.)

Програмою візиту передбачено проведення переговорів В. Ющенка зі своїм литовським колегою Валдасом Адамкусом. Зокрема, до порядку денного зустрічі включені питання активізації політичного діалогу - роботи двосторонніх консультативних органів, насамперед, Ради Президентів України та Литовської Республіки, Міжурядової ради з питань співробітництва, Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литви, покликаних забезпечити ефективний рівень взаємодії між усіма владними гілками двох країн.

В ході візиту планується також обговорити шляхи збереження позитивної динаміки розвитку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, питання лібералізації візового режиму і розбудови гуманітарних відносин.

Особлива увага буде присвячена взаємодії у реалізації євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України, пошуку конкретних форм співпраці як у двосторонньому, так і у багатосторонніх форматах з метою прискорення поступу України до досягнення її зовнішньополітичних пріоритетів.

Президенти України та Литовської Республіки звернуться з промовами до учасників міжнародної конференції "Майбутнє Східної Європи: держави, нації, суспільства і люди".

Того ж дня Президент України В.Ющенко відбуде до Варшави, де візьме участь у Третьому самміті глав держав Ради Європи.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также