В Киеве состоялось заседание Комиссии СНГ по использованию атомной энергии в мирных целях

24.06.2005, 16:31

23 июня в Киеве состоялось VII заседание Комиссии государств-участников СНГ по использованию атомной энергии в мирных целях. (укр.)

В ній взяли участь представники Азербайджанської Республіки, Республіки Вірменія, Республіки Бєларусь, Грузії , Республіки Казахстан, Киргизії, Російської Федерації, Таджикистану і України.

Українську делегацію очолював заступник Міністра палива та енергетики Микола Штейнберг.

Основними питаннями , які розглядались під час засідання комісії були:
- інвентаризація та утилізація джерел іонізуючого випромінювання,
- реабілітація територій, що зазнали впливу діяльності уранових виробництв,
- гармонізація нормативних документів у сфері використання атомної енергії,
- збереження та керування знаннями в галузі атомної науки і техніки.

Були також погоджені й схвалені правила та процедура діяльності комісії. Прийнято рішення про подальшу діяльність робочих груп, які створені в рамках комісії, зокрема щодо робіт, пов'язаних з проведенням інвентаризації джерел іонізуючих випромінювань в державах-членах СНД. Обговорювалась також позиція країн СНД в рамках їхньої участі в МАГАТЕ щодо формування проекту технічної допомоги , пов'язаної з реабілітацією територій, які зазнали впливу діяльності уранових виробництв.

Під час засідання йшлося також про обмін інформацією щодо розвитку атомної енергетики країн СНД, про формування та обмін інформаційними ресурсами у створенні та розвитку інформаційних систем держав - учасниць СНД.
По материалам пресс-релиза Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також